За перешкоджання діяльності релігійних організацій хочуть карати в’язницею

За перешкоджання діяльності релігійних організацій хочуть карати в’язницею

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України № 9380 про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України доповнивши його новою статтею 161-1 такого змісту:

Стаття 161-1 Перешкоджання діяльності релігійних організацій.

1. Перешкоджання діяльності релігійних організацій або перешкоджання проведенню богослужінь, інших релігійних обрядів і церемоній – караються штрафом в розмірі від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою з використанням свого службового становища або із застосуванням насильства чи загрозою його застосування, або з самовільним захопленням, зайняттям, привласненням, майна, будівель, або земельних ділянок, які належать релігійним організаціям – караються штрафом від 10 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від 6 до 8 років, пише ukrainepravo.com.

Поділитись