За образу Путіна заплатить вся Грузія

За образу Путіна заплатить вся Грузія

Грузинський журналіст Георгій Габунія в телеефірі образив російського президента Володимира Путіна.

Як пише FAZ, тепер над Грузією нависла загроза санкцій. При цьому Москва і Тбілісі останнім часом знову економічно зблизилися. За дії журналіста відповідальність понесе вся країна.

Як пише видання, Держдума звернулася до уряду Росії з проханням заборонити ввозити грузинські вино і воду. Це стало б новим ударом для колишньої радянської республіки.

У понеділок в середині сезону відпусток набула чинності заборона на авіасполучення між країнами. Це була реакція Кремля на антиросійські протести, що відбулися в червні в Тбілісі. Тепер же відомий грузинський журналіст нецензурно вилаяв і президента Росії, і всю його сім’ю. Подією обурилися і противники Путіна на грузинській території. Почалися протести щодо журналістів, а телеканалу довелося тимчасово припинити мовлення.

Прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков назвав подію “великою ганьбою для грузинського народу”. Грузинський президент Саломе Зурабішвілі засудила тон висловлювань, а екс-президент країни Михайло Саакашвілі назвав інцидент в ефірі “позбавленим смаку і необдуманим випадом”.

Поділитись