За матеріалами СБУ засуджено ватажка угруповання бойовиків

За матеріалами СБУ засуджено ватажка угруповання бойовиків

За матеріалами Служби безпеки України на Запоріжжі до десяти років ув’язнення засуджено ватажка так званого «Свердловського козацького полку ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Бердянська у квітні 2014 року приєднався до бойовиків так званої «ЛНР». Перебуваючи у складі одного з бандформувань він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, передає stopcor.org.

Згодом зловмисник перейшов до так званого «Свердловського козацького полку ЛНР», де продовжив протиправну діяльність і невдовзі був призначений ватажком цього угруповання.

Бердянський районний суд Запорізької області заочно визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичні організації) Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває у розшуку. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Поділитись