За хабар затримано голову Запорізького облуправління лісового та мисливського господарства

За хабар затримано голову Запорізького облуправління лісового та мисливського господарства

Оперативники Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР та територіального управління ДБР у м. Київ, оперативними працівниками Головного оперативного управління ДБР, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України та прокуратури м. Київ викрили злочинну схему вимагання неправомірної вигоди з підприємців регіону.

Встановлено, що посадовець вимагав 20 відсотків від загальної вартості врожаю ячменю, який вирощувався на землях лісового фонду.

“Сьогодні, 4 вересня, начальника обласного управління лісового та мисливського господарства було затримано одразу після одержання 70 тисяч неправомірної вигоди. Слідчі дії тривають.Вирішується питання про затримання посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Поділитись