За добу після вердикту Шовіну поліцейські США вбили шість чоловік

За добу після вердикту Шовіну поліцейські США вбили шість чоловік

Щонайменше шестеро людей загинули від рук поліції протягом доби після оголошення вердикту у справі екс-поліцейського Дерека Шовіна, якого визнали винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє агентство AP. За цей час, як відзначає агентство, в місті Сан-Антоніо, штат Техас, двоє чоловіків загинули в різних інцидентах. Спочатку двоє поліцейських зіткнулися з імовірно озброєною людиною в автобусі. Вони відкрили вогонь без попередження, і невідомий загинув. Пізніше в той же день поліція була зустрінута стріляниною, коли приїхали на виклик про вбивство. Правоохоронці відкрили вогонь у відповідь і вбили підозрюваного, особистість якого також не встановлена.

У той же вечір 31-річний чоловік з Вустера, штат Массачусетс, подзвонив в службу екстреної допомоги, заявивши, що у нього є бомба і він підірве її. Правоохоронці намагалися вести переговори з Пхет Гувонвонгом, який був одягнений у бронежилет і, схоже, мав гвинтівку. Офіцер відкрив вогонь, коли Гувонвонг рушив до поліції, і вбив його.

Правоохоронці в Ескондідо, штат Каліфорнія, застрелили бездомного, який, за даними поліції, намагався вдарити поліцейського металевою жердиною. Убитий страждав психічним розладом і був добре відомий поліції, з 2002 року його заарештовували 188 раз.

На закінчення агентство підкреслює, що «ще невідомо», чи будуть пред’явлені звинувачення комусь із офіцерів, причетних до цих вбивств.

21 квітня в місті Колумбус поліцейський застрелив 16-річну афроамериканку. Макайя Брайант викликала наряд через сварку біля її будинку. Прибувши на місце, поліцейський побачив, що у дівчини в руках ніж. Поліцейський почав стріляти в Брайант. Постраждала померла в лікарні, туди її доставили в критичному стані. Після вбивства жителі міста вийшли на мітинг.

Поділитись