З’явився аудіозапис переговорів екіпажу літака, що розбився в Казахстані

З’явився аудіозапис переговорів екіпажу літака, що розбився в Казахстані

У мережі з’явився аудіозапис переговорів диспетчерів з екіпажем пасажирського лайнера Fokker-100 авіакомпанії Bek Air, який розбився недалеко від Алма-Ати в Казахстані.

Судячи з переговорів, літак готувався до зльоту в штатному режимі. Диспетчери дозволили Fokker-100 вийти на злітно-посадкову смугу і злетіти. Однак незабаром зв’язок з екіпажем літака пропав. Після декількох спроб зв’язатися з пілотами диспетчер попросив льотчиків рейсу 671 авіакомпанії Air Astana не займати злітно-посадкову смугу, з якої вилетів Fokker-100: встановити його місцезнаходження було неможливо. Після цього пролунав сигнал тривоги.

“671 (звернення диспетчерів до пілотів Air Astana ), смугу 05 права займає техніка. Так як оголошена тривога, буде виїжджати техніка або по смузі, або в районі смуги буде”, – сказав диспетчер.

Раніше в якості пріоритетних версій катастрофи літака Fokker-100 правоохоронні органи Казахстану назвали технічну несправність і помилки пілотів.

Лайнер упав на житлові будинки вранці 27 грудня за зльоті з аеропорту Алма-Ати. В якості попередньої причини катастрофи названо відмову двигуна. За останніми даними МВС, 14 осіб загинули і 49 постраждали.

Поділитись