З Тихого океану виловили 40 тонн риболовних сіток

З Тихого океану виловили 40 тонн риболовних сіток

У місії по очищенню сміття, що плаває в океані, екологи витягли 40 тонн покинутих рибальських сіток.

Моряки на судні, обладнаному краном, витягували в основному пластикові рибальські мережі, намагаючись позбавити воду сіток що заплутують китів, черепах і риб і пошкоджують коралові рифи.

Волонтери з Каліфорнійського інституту океанічних подорожей витягли занедбані сітки між Гаваями та Каліфорнією під час їх 25-денної експедиції, повідомила засновник групи Мері Кроулі.

Група є однією з небагатьох неприбуткових організацій, які працюють над збиранням пластикових сміття у відкритому океані.

Вантажне судно повернулося 18 червня в Гонолулу, де 2 тонни пластикового сміття були відокремлені від рибальських сіток і передані місцевим художникам, щоб перетворити їх в мистецьку роботу, щоб виховувати людей і повідомити про забруднення океан пластиком. Решта відходів була передана електростанції з нульовою емісією, яка буде спалювати їх та перетворювати на енергію.

Підраховано, що від 600 000 до 800 000 кубометрів тонн риболовних сіток закидаються або втрачаються під час штормів щорічно в океанах.

Ще 8 мільйонів кубічних тонн пластмасових відходів, включаючи пластикові пляшки, мішки, іграшки та інші предмети, щорічно потрапляють в океан з пляжів, річок і струмків.

Поділитись