З початку 2020 року на Донбасі від мін загинуло 12 мирних жителів

З початку 2020 року на Донбасі від мін загинуло 12 мирних жителів

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні з початку 2020 року зафіксувала на Донбасі 12 випадків загибелі мирних жителів від вибуху мін та боєприпасів. Про це повідомив глава місії Яшар Чевік.

“В минулому році міни, що не розірвалися та інші вибухонебезпечні предмети привели до більшої кількості смертей, ніж обстріл зі стрілецької зброї та важкого озброєння, – йдеться в його заяві на сайті ОБСЄ. – З 2017 року СММ зафіксувала близько 300 жертв серед цивільного населення від детонації мін та боєприпасів. У цьому році таких жертв вже 12 осіб “.

Глава СММ спільно з координатором проектів ОБСЄ в Україні Генриком Вілладсеном наголосили на важливості проведення розмінування на Донбасі. “Існує нагальна потреба в протимінній діяльності в місцях зосередження громадян, зокрема поблизу шкіл, лікарень і контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії зіткнення”, – підкреслив Чевік.

Учасники робочої групи контактної групи з питань безпеки 24 березня знову обговорювали необхідність розмінування місцевості поблизу лінії зіткнення на Донбасі.

Поділитись