З окупованим Донбасом можуть відновити залізничне сполучення

З окупованим Донбасом можуть відновити залізничне сполучення

З окупованим Донбасом можуть відновити залізничне сполучення.  Про це в інтерв’ю УНІАН розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

“Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут нескладно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами”, – сказав Вадим Пристайко.

Він нагадав, що на нормандському саміті “лідери країн висловили побажання, щоб впродовж 30 днів були визначені нові можливі КПВВ. 

“Це процес одночасний, тому що очевидним першим кандидатом для цього є Золоте, де з українського боку давно вже побудовано КПВВ, і ми просто чекаємо, поки його буде відкрито. З того боку не здійснено відповідних робіт. Це точка номер один. Тут ми готові, КПВВ є, але ми продовжимо працювати… У нас вже є позитивний досвід, наприклад, Чонгару. Там дійсно зроблена велика робота, КПВВ створено за високими стандартами. Ми можемо множити цей досвід, відкриваючи нові і нові пункти пропуску”, – сказав він.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись