З наступного року уряд заборонить виїзд українців до Росії за внутрішніми паспортами

З наступного року уряд заборонить виїзд українців до Росії за внутрішніми паспортами

Кабінет міністрів України планує з 1 березня 2020 року заборонити перетин українськими громадянами державного кордону з Росією за внутрішніми документами.

Про це заявив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев. «Уряд має намір скасувати можливість перетину громадянами України державного кордону з Російською Федерацією за внутрішнім паспортом громадянина України та свідоцтва про народження», – цитує його агентство УНІАН.

За його словами, постанова призупинить дію положень угод про умови безвізового режиму, які були укладені з Росією в період з 1997 по 2011 рік. Погорельцев зазначив, що в законі визначено документи, за якими громадяни України можуть в’їжджати і виїжджати з країни, а саме закордонний паспорт, дипломатичний і службовий паспорти, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу і посвідчення особи на повернення в Україну (тільки на в’їзд на територію України).

Дипломат підкреслив, що спрощений режим поїздок українців до Росії в умовах «збройної агресії останньої» є загрозою національній безпеці України. Також він розповів про те, що щорічно зростає кількість випадків виявлення підробок свідоцтв про народження та внутрішніх паспортів, тому дана міра необхідна.

Поділитись