З ініціативи Зеленського в Раді розроблено кінцевий варіант проекту закону про референдум

З ініціативи Зеленського в Раді розроблено кінцевий варіант проекту закону про референдум

Робоча група Верховної Ради розробила кінцевий варіант законопроекту “Про всеукраїнський референдум”, який входить в пакет запропонованих президентом Володимиром Зеленським законодавчих ініціатив по народовладдя.

Про це повідомив перший заступник спікера Ради Руслан Стефанчук.

“За результатами численних засідань робочої групи по розробці законопроектів у сфері народовладдя, після детального обговорення і жвавих дискусій учасниками групи прийнятий кінцевий варіант проекту закону України “Про всеукраїнський референдум”, – написав він у Facebook.

За словами Стефанчука, текст цього законопроекту буде найближчим часом оприлюднено і винесено для громадського обговорення. Крім того, додав він, текст буде переведений на англійську мову і переданий провідних міжнародних організацій у сфері народовладдя для професійної експертизи.

Президент Володимир Зеленський раніше неодноразово заявляв про намір впровадити на Україні пряме народовладдя і представити відповідні законопроекти. На цій підставі президентська партія “Слуга народу” вже заявила про підготовку п’яти законопроектів, спрямованих на реалізацію ініціативи глави держави. Це законопроекти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про введення законодавчих ініціатив народу, про народне вето. П’ятий законопроект передбачає можливість формування народом порядку денного для органів влади.

Поділитись