З 2021 року Україна запровадить «дуальну» систему профтехосвіти

З 2021 року Україна запровадить «дуальну» систему профтехосвіти

З 2021 року в Україні буде введена так звана дуальна система професійно-технічної освіти, яка передбачатиме навчання фахівців безпосередньо у реальних секторах економіки.

Про це повідомив у Брюсселі Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи не призведе підвищення рівня підготовки українських профільних фахівців за допомогою ЄС до зростання відтоку кваліфікованих кадрів з України.

«В даному разі ми зацікавлені в інвестиціях у професійно-технічну освіту. Ми запланували з 2021 року повноцінне впровадження цієї дуальної системи, коли більша частина навчального курсу відбувається в реальному секторі економіки на реальних технологіях, на реальних підприємствах і тільки невелика частина є формальною для набуття відповідної теоретичної освіти. За підтримки Європейського Союзу ми створимо систему, яка буде продукувати якісні кадри», – зауважив глава уряду.

Він підкреслив, що вже сьогодні в Україні є нестача кваліфікованих працівників. Це змушує український бізнес підвищувати рівень заробітної плати та створювати привабливі умови праці.

«Наше завдання – створити систему підготовки кадрів. Це, фактично, інвестиції у соціальний капітал, найкращий із можливих – це людський капітал. Ми займаємось і освітою, і медициною, й іншими важливими справами лише з однією метою – щоб наші люди отримували кращі послуги, краще здоров’я й освіту, щоб відповідним чином покращувалася якість їхнього життя», – наголосив Прем’єр-міністр.

За матеріалами ukrinform.ua

 

Поділитись