З 1 лютого в Україні має запрацювати централізований облік деревини

З 1 лютого в Україні має запрацювати централізований облік деревини

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук дав доручення, щоб з 1 лютого в Україні повноцінно запрацював централізований облік деревини.

Як повідомляє портал «Відкритий ліс», за словами Гончарука, МВС, Держлісагентству та Держекоінспекції доручено безперервно запобігати незаконним вирубкам лісів і виявляти порушення. Держлісагентству та іншим постійним лісокористувачам та власникам лісів — оприлюднювати на офіційних веб-сайтах інформацію щодо справ про лісові порушення.

Також голів облдержадміністрацій зобов’язали надати пропозиції щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, які не мають власників.

Близько 12% лісового фонду України знаходиться у віданні органів місцевого самоврядування, які заготовляють близько 2 млн куб. м деревини. Наразі зі 187 постійних лісокористувачів комунальної власності до системи електронного обліку приєднано лише 69, — сказав він.

Гончарук додав, що 7,5% лісового фонду не закріплені за постійними лісокористувачами, «відповідно, ніким не охороняються, і жодного обліку цієї деревини не здійснюється».

Поділитись