Юлія Тимошенко: Суспільство має створити проект нової Конституції

Юлія Тимошенко: Суспільство має створити проект нової Конституції

Новий суспільний договір, тобто нова Конституція, – це головна умова для побудови справедливої та сильної України. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко 28 червня на прес-конференції в Києві, інформує прес-служба партії.

За словами політика, чинна Конституція 1996 року виконала головне завдання – закріпила державність, але водночас вона має низку суттєвих вад.
«У Конституції закладені глибокі та системні права й свободи людей, які тотально проігноровані всіма гілками влади. В Основному законі унормовані абсолютно безпрецедентні права влади й зафіксовані лише обов’язки людей», – зазначила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що суспільство має створити проект нової Конституції, який новий президент повинен винести на всенародний референдум.

«Я як кандидат у президенти й команда партії «Батьківщина» – однодумці з українським суспільством. Ми започаткуємо в новій Конституції сильну систему управління державою, якою є парламентська форма правління», – наголосила Юлія Тимошенко.

Поділитись