Запущена КНДР балістична ракета пролетіла 450 кілометрів

Запущена КНДР балістична ракета пролетіла 450 кілометрів

Ракета, яку КНДР запустила у вівторок, пролетіла 430-450 км, висота польоту в найвищій точці склала 60 км, повідомляє агентство Yonhap.

КНДР вранці 19 жовтня здійснила запуск балістичної ракети в бік Японського моря з району міста Сінпхо. При цьому влада Японії впевнені, що КНДР запустила дві балістичні ракети.

Як передає телеканал NHK, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда перервав робочу поїздку по країні і повертається в Токіо у зв’язку з ракетними пусками КНДР. Глава Японії сіл на швидкісний поїзд на станції Сендай в північно-східній префектурі Міягі. Не виключено, що прем’єр візьме участь в засіданні ради нацбезпеки.

Раніше військові США засудили дії КНДР щодо запуску балістичної ракети. Американська сторона після пусків ракет організувала консультації з Південною Кореєю, Японією та іншими регіональними союзниками по даному питанню.

Військові закликали Пхеньян відмовитися від будь-яких дестабілізуючих дій. Крім того, вони пообіцяли продовжити стежити за ситуацією і захищати такі дружні країни, як Південна Корея і Японія.

До цього стало відомо, що КНДР провела випробування балістичної ракети малої дальності. Представники ради національної безпеки Південної Кореї висловили розчарування з цього приводу.

Поділитись