Японці вийшли на протест через весілля принцеси Мако

Японці вийшли на протест через весілля принцеси Мако

Акція протесту проти одруження колишньої японської принцеси Мако та її однокурсника Кея Комура проходить у вівторок у центрі Токіо в районі парку Хібія.

У демонстрації беруть участь близько 100 людей. Головним чином протестувальники незадоволені обранцем Мако, а також фінансовим скандалом, який супроводжував заручини. Вони планують пройти центральними вулицями столиці близько 2 км. Акція відбувається мирно, її учасників супроводжують поліцейські.

У вівторок шлюб Мако та Кея Комуро був офіційно зареєстрований у муніципалітеті токійського району Сібуя. Як очікується, за кілька годин молодята зустрінуться з пресою, щоб зробити заяву у зв’язку зі своїм одруженням. Вони також передадуть журналістам письмові відповіді на наперед спрямовані п’ять питань.

Перед весіллям Мако відвідала своїх батьків – наслідного принца Акісіно та принцесу Кіко, а також своїх діда та бабусю, тепер уже колишнього імператора Акіхіто та колишню імператрицю Мітіко. Ці зустрічі мали характер прощання, оскільки після виходу заміж Мако залишає імператорську сім’ю і стає звичайною громадянкою Японії. Разом з тим вона відмовляється від державної допомоги, що належала їй з цієї нагоди, у розмірі 150 млн ієн (понад $1,3 млн).

Весілля Мако та її однокурсника Комуро спочатку намічалося на листопад 2018 року, проте було відкладено. На цей рахунок давалися формальні пояснення, проте реальною причиною відстрочки стали повідомлення про фінансові суперечки матері нареченого з її колишнім другом, який вимагає повернути йому 4 млн ієн (близько $35 тис.), виділені, зокрема, на навчання Комуро. Ця фінансова суперечка не врегульована досі, що накладає негативний відбиток на одруження та емоційний стан молодят.

Поділитись