Японці оцінили шанси у війні з Росією

Японці оцінили шанси у війні з Росією

Читачі японського видання Yahoo News Japan бурхливо обговорюють матеріал про спільні військові навчання Росії і Китаю в Японському морі.

У публікації це називається посиленням військового тиску з боку Москви і Пекіна. А читачі оцінюють шанси Японії, якщо раптом станеться війна з Росією.

Один з коментаторів зажадав, що влада Японії негайно прийняли рішення про озброєння країни атомними підводними човнами, балістичними і крилатими ракетами і стратегічною ядерною зброєю, щоб протистояти Росії і Китаю.

Інший читач вважає, що серйозного союзу між Росією і Китаєм бути не може, так як в минулому між цими державами були територіальні суперечки і вони не довіряють один одному.

З ним не згоден третій учасник дискусії, який пише, що зв’язку між Москвою і Пекіном залишаються міцними ще з часів СРСР. За його словами, якщо Китай нападе на Окінаву, то Росія слідом атакує Хоккайдо.

“Якщо почнеться війна, Японія програє за один день”, – вважає читач під ніком Dob. Він додав, що США потрібні тільки японські бази і якщо щось станеться, то вони тут же підуть, як це було в Афганістані.

В інших коментарі японці висловлюють думку, що потрібно або змінити Конституцію і нарощувати ядерну зброю, або стати американським штатом.

Поділитись