Янукович розкриє таємницю здачі Криму героями Майдану

Янукович розкриє таємницю здачі Криму героями Майдану

Четвертий президент-втікач Віктор Янукович висловив готовність дати київському суду свідчення у справі про “втрату Криму”. Про це повідомив його адвокат Віталій Сердюк.

Відповідну заяву колишній лідер нації вже направив в ДБР, яке відкрило кримінальне провадження за ініціативою захисту Януковича в квітні 2019 року.

Справа стосується факту “здійснення в.о. президента України Олександром Турчиновим, главою РНБО Андрієм Парубієм, міністром оборони Ігорем Тенюхом, главою СБУ Валентином Наливайченком та іншими особами незаконних дій, спрямованих на зміну меж території України і державної зради”, написав Сердюк в своєму “Фейсбук”.

За відомостями захисту, в 2014 році українські ЗСУ були в належному стані. Причиною ж “здачі Криму” є відмова тодішнього військового керівництва країни захищати територіальну цілісність держави, а також вказівку київських кураторів з Заходу “не робити різких рухів в Криму”.

Як докази цих звинувачень адвокат Януковича наводить витяги стенограм засідань РНБО від 28 лютого 2014 року, численні публічні висловлювання та офіційні свідчення начальника Генштабу ЗСУ Володимира Замани, а також інших військових і політичних діячів того періоду.

На думку Сердюка, саме такі одкровення Замани і привели до того, що проти нього порушили кримінальну справу за розвал української армії.

В результаті Янукович оформив заяву на адресу всіх судових і правоохоронних органів країни про те, що він готовий з ними співпрацювати, щоб встановити істину про події шестирічної давності, в тому числі про розстріли на Майдані і “здачу Криму”, додав адвокат.

Пізніше Сердюк повідомив, що захисники Януковича подали в ДБР всі необхідні документи для процесу.

Поділитись