Указ Трампа про заборону імміграції не буде тимчасовим

Указ Трампа про заборону імміграції не буде тимчасовим

Підписаний президентом США Дональдом Трампом указ про 60-денному заборону на імміграцію в країну для ряду категорій буде носити постійний характер.

Про це заявив один з ключових радників глави держави Стівен Міллер під час закритих консультацій з прихильниками Трампа, повідомила газета The Washington Post, що отримала запис бесіди.

За даними видання, в четвер Міллер повідомив, що Білий дім розглядає наступні заходи, які обмежать програми тимчасового працевлаштування мігрантів. “Найголовніше – [ці заходи] перекриють кран нової іноземної робочої сили”, – сказав радник. За його словами, нинішній указ є частиною довгострокової стратегії і не розглядається як тимчасовий захід.

Адміністрація США вживає заходів щодо скорочення рівня імміграції. Міллер раніше заявляв, що використання праці мігрантів призводить до зниження зарплат американського робітничого класу – “синіх комірців”. Крім того, в Держдепартаменті раніше повідомили, що з моменту вступу Трампа на посаду президента кількість виданих імміграційних віз скоротилося на 17%.

Поділитись