WADA позбавило Росію права участі в великих міжнародних спортивних заходах на чотири роки

WADA позбавило Росію права участі в великих міжнародних спортивних заходах на чотири роки

Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства позбавив Росію права участі в великих міжнародних спортивних заходах на чотири роки. Таке рішення було прийнято на засіданні виконкому 9 грудня.

«Рекомендація комітету щодо відповідності була схвалена одноголосно», – йдеться повідомлення прес-служби організації.

Виконком заборонив РФ приймати міжнародні турніри і подавати заявки на їх проведення протягом найближчих чотирьох років, а також позбавив Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) статусу відповідності.

Крім того, російським держслужбовцям і керівництву Олімпійського і Паралімпійського комітетів РФ заборонено відвідувати міжнародні спортивні змагання.

У РУСАДА прокоментували, що рішення WADA вступить в силу через 21 день або після розгляду апеляції в Спортивному арбітражному суді (CAS). Російських спортсменів і тренерів допустять до змагань, якщо вони доведуть, що не порушували кодекси WADA. При цьому брати участь вони будуть під нейтральним прапором.

Передбачається, що тепер Міжнародний олімпійський комітет (МОК) буде проводити допуск росіян відповідно до спеціальних критеріями, як це було перед зимовими Олімпійськими іграми-2018 в Пхенчхан. Тоді в змаганнях змогли взяти участь не всі спортсмени, а допущеним росіянам було заборонено демонструвати національні символи.

Рекомендації щодо Росії комітет WADA дав 25 листопада. Через це Росія може втратити право на проведення Універсіади в 2023 році в Єкатеринбурзі.

Поділитись