Взято під варту зловмисників, які підозрюються у вчиненні вбивства жителя Черкащини

Взято під варту зловмисників, які підозрюються у вчиненні вбивства жителя Черкащини

В ході досудового розслідування встановлено, що 29 вересня 2019 року раніше судимий за вбивство 47-річний уманчанин за попередньою змовою з 32-річною жителькою Уманського району, перебуваючи біля одного з будинків міста Умань Черкаської області, в процесі спільного вживання алкогольних напоїв, в ході конфлікту, що виник на ґрунті неприязних відносин,  діючи умисно, цілеспрямовано, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою заподіяння тілесних ушкоджень та смерті 54-річному уманчанину,  наносили останньому невстановлену кількість ударів руками та ногами в область голови та грудної клітки, а також душили потерпілого, в результаті чого настала смерть останнього.

Наступного дня зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України.

30 вересня 2019 року Уманською місцевою прокуратурою чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч. 2 п. 12, 13 КК України, а саме: умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, особою яка раніше вчинила умисне вбивство, а жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст.115 КК України, умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині вчинене за попередньою змовою групою осіб.

02 жовтня 2019 року Уманським міськрайонним судом за клопотанням Уманської місцевої прокуратури вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Довідково: санкція ч.2 ст.115 КК України передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Поділитись