Вже друга особа заразилася COVID-19, яка супроводжувала Болсонару в ООН

Вже друга особа заразилася COVID-19, яка супроводжувала Болсонару в ООН

Міністр охорони здоров’я Бразилії Марсело Кейрога, що супроводжує президента країни Жаіра Болсонару в поїздці в Нью-Йорк для участі в Генасамблеї ООН, заразився коронавірусом.

Кейрога залишиться в Нью-Йорку і пробуде на самоізоляції 14 днів. Всі члени делегації здадуть аналіз на COVID-19 і в найближчі дні будуть працювати у віддаленому режимі.

Як зазначає видання, це вже другий випадок зараження коронавірусом серед супроводжуючих Болсонару в ООН держслужбовців. Раніше інфекцію виявили у одного з членів групи, яка працювала над підготовкою візиту бразильського президента в США.

Кейрога до виявлення зараження встиг відвідати штаб-квартиру ООН і меморіал на згадку про жертви терактів 11 вересня 2001 року. Також він брав участь у зустрічі Болсонару з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном і переміщався по місту. За даними газети, глава МОЗ Бразилії вакцинований від інфекції до вступу на посаду в березні поточного року.

Раніше повідомлялося, що прибув в Нью-Йорк для участі в Генеральній асамблеї (ГА) ООН президента Бразилії Жаіра Болсонару не пустили в міський ресторан через діючі в місті санітарних правил. Він не пред’явив підтвердження вакцинації від COVID-19, в зв’язку з чим був змушений обідати на вулиці, компанію йому склав міністр охорони здоров’я Марсело Кейрога.

Поділитись