Вперше за 20 років українські бомбардувальники тренуються у дозаправці в повітрі

Вперше за 20 років українські бомбардувальники тренуються у дозаправці в повітрі

Стало відомо, що на Хмельниччині вперше за 20 років бомбардувальники тренуються у дозаправці в повітрі.

У бригаді тактичної авіації імені Петра Франка екіпажі на літаках Су-24М, Су-24МР і Л-39 виконували вильоти вдень і вночі, спрямовані на відновлення й підтримання навичок пілотування у зоні та за маршрутами. Родзинкою польотів стали вильоти з контрольним випробуванням уніфікованого підвісного агрегату заправки — УПАЗ, який пройшов ремонт і модернізацію на Миколаївському авіаремонтному підприємстві «НАРП», повідомляє  АрміяInform.

Зазначається, що виконували ці польоти найкращі екіпажі «сушок». Адже подібні польоти з дозаправкою у повітрі не проводили понад 20 років.

“Літак-заправник Су-24М, пілотований фахівцями Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергієм Чижом та підполковником Віталієм Шуляком успішно провів контактування із «сушкою», пілотованою військовими льотчиками, які мають досвід дозаправки у повітрі літаків цього типу — заступником командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним та начальником авіації повітряного командування «Захід» полковником Сергієм Близнюком”, – йдеться у повідомлення.

Також зазначається, що надалі польоти таких екіпажів з практичним виконанням дозаправки у повітрі відбуватимуться планово. Інші льотні команди бригади теж залучать до виконання цього важливого елемента бойового вишколу, що дає змогу виконувати завдання зі збільшеним радіусом дій літаків Су-24М і Су-24МР.

Поділитись