Волонтери взялися відбудовувати українські глиняні хати

Волонтери взялися відбудовувати українські глиняні хати

З 8 по 22 липня у селі Стіна Томашпільського району Вінниччини проходить міжнародний робітничий табір “Image Mapping – 2018”.

Як пише газета “День”, волонтери Франції, Італії, Австрії, Польщі, Нідерландів наводять порядок у селі.

Вони разом з українцями ремонтують старі хати, садиби. При цьому використовують тільки еко-технології, як це було в давнину. Займаються будівництвом туалетів, душових кабін, компостеру. Також складають туристичні маршрути і спілкуються з місцевими жителями та розпитують про традиції Стіни, де зберігалася особливо цікава техніка вишивки, яку в народі називають “кучері”.

За результатами роботи створять інформаційний стенд про особливості цього села, який буде написаний українською та англійською мовами і розміщений при в’їзді чи в центрі Стіни.

Організатори розраховують щонайменше на 15 осіб. Головна вимога для учасників – володіння англійською мовою на побутовому рівні. А загальна мета табору – налагодити міжкультурний діалог між учасниками та місцевими жителями.

“Наше завдання — розвивати цю територію, а також навести порядок у “Еко-центрі” – це старенька хатина, яку наша організація придбала для створення осередку стимулювання сільських ініціатив у освіті, екологія, розвитку громади, – говорить співорганізатор проекту, голова ГО “Наше Поділля” Юрій Степанець.

Поділитись