Володимир Зеленський зустрівся з главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком

Володимир Зеленський зустрівся з главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком

У понеділок, 6 травня, новообраний Президент України зустрівся з главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Зустріч відбулася у резиденції Блаженнішого Святослава при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Про це повідомила прес-служба Володимира Зеленського, передає Newformat.info.

Володимир Зеленський привітав Святослава Шевчука з днем народження та подякував за духовну підтримку з боку УГКЦ всіх українців у нинішній непростий час. Він також відзначив важливість служіння, яке Церква здійснює на окупованих територіях Донбасу та в анексованому Криму.

Зі свого боку Святослав Шевчук привітав новообраного Президента з перемогою на виборах і запевнив у відкритості УГКЦ до співпраці й партнерства.

“Під час зустрічі йшлося про місію Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій у збереженні релігійного миру, громадську ініціативу для побудови європейської України. Окремо було наголошено на важливості Світового конгресу українців і української діаспори для підтримки нашої країни у світі, а також на необхідності належної відповіді на виклики гібридної війни”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Також сторони обговорили проблему масової еміграції молоді з України та роль Церкви у забезпеченні духовної опіки емігрантів і підтримці їхнього зв’язку з Батьківщиною.

На завершення зустрічі Святослав Шевчук подарував новообраному Президенту книжку про історію Української греко-католицької церкви та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Поділитись