Володимир Зеленський у День пам’яті та примирення вшанував ветеранів

Володимир Зеленський у День пам’яті та примирення вшанував ветеранів

Новообраний Президент України Володимир Зеленський у День пам’яті та примирення привітав ветеранів, та вшанував пам’ять тих, хто загинув у боротьбі проти нацизму за Україну в роки Другої світової війн, передає Newformat.info.

“Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вшановуємо та вклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму та загинув за Україну в роки Другої світової війни. Перед кожним, хто віддав своє життя заради миру. Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність усіх українців.  Для того, щоб у майбутньому нас об’єднували лише перемоги”, – написав Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

На сторінці також оприлюднено фото з ветеранами.

На фото – Іван Анікейович Залужний та Параскева Василівна Зеленчук-Потяк з Володимиром Зеленським.

Івану Анікейовичу Залужному 10 травня виповниться 101 рік.  Він капітан першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасник Другої світової війни, нагороджений численними орденами та медалями.  Іван Анікейович  втратив єдиного внука – Івана Гутніка-Залужного під час війни на Донбасі.

Параскева Василівна Зеленчук-Потяк у 13 років стала зв’язковою в УПА.  Вона передавала інформацію, провіант, плела светри.

Поділитись