Володимир Зеленський склав присягу і став повноважним главою держави. Відео

Володимир Зеленський склав присягу і став повноважним главою держави. Відео

Сьогодні, 20 травня, у Верховній Раді новообраний президент Володимир Зеленський склав присягу народу України і став повноважним главою держави, передає Newformat.info.

Відео Володимира Малініна

“Кожен з нас – президент. Це наша спільна перемога, наш спільний шанс, за який ми несемо спільну відповідальність… Європейська країна починається з кожного”, – сказав він після складення присяги.

Зеленський зазначив, що об‘єднавшись,  можно зробити неможливе всупереч усьому та він готовий на все задля того, щоб українці більше не гинули на війні.

“Не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які віддають свої життя”, – підкреслив Володимир Зеленський.

ТСН, скрін
ТСН, скрін
ТСН, скрін
ТСН, скрін

Володимир Зеленський, звернувся до усіх українців на планеті: “Ви нам потрібні!… Усім, хто готовий будувати успішну країну, – я з радістю надам українське громадянство. Ми чекаємо на вас. Привезіть нам свої знання, досвід і цінності. Все це допоможе нам розпочати нову епоху… Ви повинні приїздити не у гості, а додому”.

Крім того, він звернувся до депутатів: “Шановні депутати! Ви призначили інавгурацію у понеділок, у робочий день.Я бачу в цьому один плюс – це значить, ви готові працювати.
А тому прошу вас ухвалити: Закон про скасування депутатської недоторканності, Закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, Багатостраждальний Виборчий кодекс і зробити відкриті списки. А також прошу звільнити з посад: Голову Служби Безпеки України, Генерального Прокурора України, Міністра оборони України. Це геть не все, що ви можете зробити. Але для початку – достатньо. У вас буде два місяці. Ухваліть ці важливі закони та рішення. Повісьте усі медалі собі. Заробіть непогані бали на дострокові парламентські вибори.  Я розпускаю Верховну Раду України 8-го скликання”.

Нагадаємо, раніше команда новообраного президента України Володимира Зеленського оприлюднила план урочистих заходів на 20 травня, з нагоди інавгурації.

Поділитись