Вольфганг Ішингер виключив повернення Росії в G8

Вольфганг Ішингер виключив повернення Росії в G8

Глава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер в інтерв’ю Die Welt розповів, чому Росію не можна повторно запрошувати до складу G8.


За його словами, повернення Росії в клуб виглядає логічним кроком, оскільки з її участю буде простіше вирішувати складні світові питання. “Формат G8 був дуже корисним, оскільки разом з Росією можна було вирішувати частково дійсно складні і важливі питання. Через події на Україні ми ж самі виключили Російську Федерацію. І я був не єдиним, хто тоді порахував це тактичною помилкою”, – сказав Ішингер.

Тим не менш, він також підкреслив, що повернення Росії до складу G8 виключено, оскільки це негативно позначиться на Україні. “Це було б потужним ляпасом для України, нищівною поразкою для наших українських партнерів. Захід же в цілому втратив би обличчя в морально-політичному плані”, – додав Ішингер.

Політик також зазначив, що G7 в цілому перестала відігравати чільну роль у світовій політиці, оскільки між західними країнами більше немає єдності, і вони не можуть досягти значних результатів.

Фото: MSC / Kuhlmann

Поділитись