Водолази використовуватимуть нові німецькі апарати замкненого циклу

Водолази використовуватимуть нові німецькі апарати замкненого циклу

Водолази 73-го морського центру спеціального призначення опановують нові апарати замкненого циклу.

Про це повідомляє Український мілітарний портал. На водолазах-розвідниках помічені Draeger LAR V виробництва німецької фірми Dräger Safety AG & Co. KGaA, що зарекомендувала себе як надійне та перевірене часом обладнання.

Що це за апарат, розповів куратор проекту Школи військових водолазів Костянтин Миргородський:

“Апарат досить знаменитий, адже багато років ця модифікація використовується операторами NAVY SEAL. Як бачимо, апарати не нові, але враховуючи високу якість техніки Draeger, обладнання служитиме ще не один рік”, – розповів він.

До цього в Центрі використовувались апарати радянського виробництва типу ІДА-71П. “Питання заміни старих апаратів типу ІДА-71П на нові зразки стоїть дуже гостро, адже в ІДА використовується регенеративна речовина О3, яка за доступною ціною виробляється лише російським заводом в Усоллі-Сибірському. Аналогічно, підтримка запасними частинами неможлива з тих же причин”, – додав Костянтин Миргородський

В спеціальних підрозділах СБУ та НГУ наразі використовується декілька десятків сучасних різнотипних апаратів замкненого циклу, наприклад O.M.G. Caimano та Draeger LAR 5000, але водолази-розвідники центру досі залишаються без нового обладнання.

Поділитись