Внутрішня безпека затримала водія за спробу підкупу поліцейського

Внутрішня безпека затримала водія за спробу підкупу поліцейського

Керманич, якого поліцейські Сумщини зупинили нетверезим за кермом, намагався відкупитися.

“За непритягнення до адміністративної відповідальності він запропонував начальнику сектору реагування патрульної поліції 16 тисяч гривень. Майор поліції повідомив про корупційну пропозицію внутрішню безпеку НПУ. Наразі порушнику загрожує ще й кримінальна відповідальність”, – йдеться у повідомленні Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Працівники Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали повідомлення від посадовця Охтирського відділу поліції. Начальник сектору реагування патрульної поліції (СРПП) доповів про те, що один з мешканців району пропонує йому неправомірну вигоду за сприяння у непритягненні до адміністративної відповідальності.

Було встановлено, що часом раніше, співробітники СРПП зупинили автомобіль «HyundaiTucson» під керуванням 30-річного жителя села Грунь Охтирського району Сумщини. Водій перебував за кермом з ознаками сп’яніння, про що інспектори поліції склали відповідний протокол за ст.130 КУпАП. Через кілька днів чоловік звернувся до очільника підрозділу відділу поліції і запропонував 16 тисяч гривень «винагороди» за позитивне вирішення питання.

За матеріалами Сумського УДВБ НПУ прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Під час надання хабара – 10 тисяч гривень та 100 доларів США – посадовцю поліції у його службовому кабінеті правопорушника затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ, слідчі охтирської поліції та прокуратури Кіровоградщини. Кошти вилучено у якості речових доказів.

Готується оголошення підозри чоловікові та подання до суду про обрання запобіжного заходу. За підкуп посадовця поліції хабародавцю загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись