Внутрішня безпека затримала посадовця поліції за вимагання хабара

Внутрішня безпека затримала посадовця поліції за вимагання хабара

Стало відомо, що заступник начальника слідчого підрозділу Тисменицького відділу поліції був викритий внутрішньою безпекою поліції на виманні хабара за непритягнення до відповідальності одного з місцевих мешканців.

До працівників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся чоловік зі скаргою на незаконні дії одного зі співробітників керівної ланки поліції Тисмениці. Заступник начальника слідчого підрозділу вимагав від нього 6 тисяч доларів США за непритягнення до відповідальності його сина, який, нібито, підозрюється у скоєнні крадіжки та угоні автомобіля. Про це йдеться у повідомленні  Департамента внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає Newformat.info.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Факт одержання 5 тисяч доларів США від заявника підполковником поліції задокументували під час спільних заходів Управління ДВБ НПУ, слідчих ДБР, за сприяння керівництва ГУНП у Івано-Франківській області та технічної підтримки СБУ. Після «оборудки» посадовця поліції затримали бійці КОРДу та працівники внутрішньої безпеки поліції, а незаконні кошти вилучили.

“На теперішній час фігурант доставлений до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. За вчинене підполковнику поліції загрожує позбавлення волі на строк до 10 років”, – йдеться у повідомленні.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись