ВМС Японії отримали новий ударний підводний човен

ВМС Японії отримали новий ударний підводний човен

Військово-морським силам Японії 24 березня було передано 12 дизель-електричний ударний підводний човен «Торю» ( класу «Сорю».

Про це повідомляє агентство Kyodo.

Урочиста церемонія передачі новітньої підводного човна військовим морякам відбулася на верфі корпорації Mitsubishi Heavy Industries в місті Кобе.

Субмарина проекту «Сорю», що має водотоннажність 2950 тонн, довжину 84 метри і максимальну швидкість під водою близько 20 вузлів (37 км / год), вважається експертами однією з кращих важких ударних неатомних підводних човнів в світі. Передана військовим субмарина є другою в японському флоті, що використовує літій-іонні акумулятори, значно збільшують автономність підводного ходу. Корабель озброєний шістьма торпедними апаратами, які також можуть використовуватися для запуску крилатих протикорабельних ракет Harpoon.

У японському місті Кобе, на верфі корпорації Mitsubishi Heavy Industries, 14 жовтня була спущена на воду новітня дизель-електрична ударний підводний човен «Тайгей» ( «Великий кит»). Очікується, що до складу ВМС Японії черговий підводний човен класу «Сорю» (22-й підводний човен в складі ВМС) буде переданий в березні 2022 року.

Поділитись