ВМС США зафіксували російські підводні човни в Атлантичному океані

ВМС США зафіксували російські підводні човни в Атлантичному океані

Керівництво ВМС США турбує активність російських підводних човнів в Атлантичному океані.


Віце-адмірал ВМС США Ендрю “Вуді” Льюїс попередив, що східне узбережжя Америки більше не є безпечним притулком через російських підводних човнів. Як повідомляє портал The Drive, ця заява він зробив на зборах Військово-морського інституту США і Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Високопоставлений офіцер поскаржився на неухильне зростання активності субмарин ВМФ РФ в Атлантичному океані. Причому серед них є більш досконалі і тихі підводні човни, здатні ухилятися від засобів виявлення. Характерно, що Льюїс є командиром 2-го флоту ВМС США, який був відновлений в 2018 році як раз через “сплеск російських підводних операцій в Атлантиці”.

“Наша нова реальність полягає в тому, що коли моряки виходять в плавання, вони повинні бути готові, як тільки покинуть Норфолк. Наші кораблі більше не можуть розраховувати на те, що вони будуть діяти в безпечній гавані на східному узбережжі або просто безперешкодно перетинати Атлантичний океан , щоб діяти в іншому місці”, – сказав віце-адмірал.

Він підкреслив, що число російських підводних човнів в Атлантиці стає дедалі більше. Вони здатні довше, ніж раніше перебувати в плаванні, і мають більш смертоносну зброю. При цьому він не надав будь-яких конкретних відомостей про загальну кількість російських підводних човнів.

Автор статті також нагадав про найнебезпечніших субмаринах ВМФ РФ. Серед них будуються вдосконалені підводні човни проекту 885М “Ясень-М” з новим більш тихим реактором. Підводний човен спеціального призначення – Білгород К-139, що володіє значними можливостями для збору розвідданих та здатний нести безпілотний апарат “Посейдон”.

Поділитись