Влада використовує кошти платників податків у власних цілях, – Кучеренко

Влада використовує кошти платників податків у власних цілях, – Кучеренко

Українці мають знати, скільки грошей реально заробляє держава і на що вони витрачаються. Натомість влада продовжує дурити людей обіцянками аудиту. На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко під час виступу у Верховній Раді.

Він нагадав, що президент Зеленський обіцяв провести повний аудит одразу після інавгурації. Але за півтора роки цього так і не зробив. Хоча створена з ініціативи Юлії Тимошенко ТСКдостеменна встановила – лише «Нафтогаз» недоплатив в бюджет майже 80 мільярдів гривень. Неефективною та непрозорою вважає Кучеренко і діяльність наглядових рад інших державних компаній – «Укренерго», «Укрзалізниці», «Укрпошти» тощо.

«Прикриваючись обіцянками аудиту держави, влада й далі продовжує використовувати кошти платників податків у власних цілях, замість спрямувати їх на створення гідних умов життя в країні», – зазначив депутат. За словами Олексія Кучеренка, який також є кандидатом в мери Києва від «Батьківщини», ретельного аудиту нині потребує і столиця. Без нього киянам годі розраховувати на подолання транспортного колапсу, відновлення інфраструктури, впровадження справедливих тарифів.

Поділитись