Влада виділить мільярд гривень на зарплати шахтарям

Влада виділить мільярд гривень на зарплати шахтарям

Парламент підтримав внесення в закон про Держбюджет-2019 правки, згідно з якими 1 мільярд гривень буде виділено на виплату зарплат шахтарям, а також на вирішення проблем у вугледобувній промисловості.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу. “Ми підвищуємо витрати на соціальні питання. Серед них – на зарплати шахтарям, на реабілітацію, на вирішення житлових питань учасників АТО”, – розповів прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За урядовий проект проголосував 291 нардеп.

Раніше Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект, який передбачає в 2019 році виділення з держбюджету додаткових 1,4 млрд грн на зарплати військовим і 1 млрд грн на зарплати шахтарям.

Нагадаємо, днями повинен був початися Всеукраїнський шахтарський страйк, але гірники ухвалили рішення тимчасово відкласти акції протесту, оскільки уряд пообіцяв виплатити гірникам зарплати протягом 10 днів.

“Ми тимчасово відклали загальноукраїнський страйк, але не відкликали гроші, які вже заплачені перевізникам за доставку гірників до Києва, де плануються мітинги. Шахтарі чекають зарплати вже 4 місяці, борг зростає, і люди втомлені. Я гадаю, що гірники можуть не витримати та стихійно почнуть страйкувати, — додав Волинець.

Поділитись