Влада США висунула обвинувачення двом хакерам з України

Влада США висунула обвинувачення двом хакерам з України

Влада США офіційно звинуватила двох хакерів з України у причетності до схеми викрадення й використання з метою отримання прибутку конфіденційної інформації Комісії з цінних паперів та фондового ринку США.

“Влада заявила, що 27-річний киянин Олександр Єременко зламав систему “Edgar” (база даних Комісії з цінних паперів і фондового ринку – ред.) через литовський сервер, щоб отримати тисячі “контрольних файлів”, у тому числі 157 анонсованих повідомлень про прибутки, й поділився цим із трейдерами”, – йдеться в повідомленні Reuters.

При цьому зазначається, що в справі фігурує ще один українець, який підозрюється у поширенні вірусних програм через поштові відправлення.

“Міністерство юстиції США заявило, що Єременко, а також інший виходець з України, Артем Радченко, надсилали фальшиві листи співробітникам Комісії з цінних паперів, де були вказані дані інших співробітників установи, що дало їм змогу встановлювати вірусні програми на комп’ютери Комісії, щоб викрасти конфіденційні файли”, – підкреслюється в повідомленні.

 Єременка і Радченка звинуватили, зокрема, в комп’ютерному шахрайстві, а також у шахрайстві в мережах та змові.

Як зазначає ukrinform.ua, крім того,  обвинувачення також висунуті проти громадян Росії і США. За даними правоохоронців, злочинці отримали прибуток до $4,14 млн від реалізації незаконної схеми.

Як заявив голова Комісії з цінних паперів та фондового ринку США Джей Клейтон, справа ілюструє “значні” загрози з боку кіберзлочинності, які існують перед американськими ринками, в тому числі за межами країни, і попри всі зусилля, спрямовані на кіберзахист, жодна установа не має повного імунітету.

Поділитись