Влада США вирішила зберегти мита на сири та вина з Європи

Влада США вирішила зберегти мита на сири та вина з Європи

Влада США вирішила найближчим часом не скасовувати введені раніше мита на імпортовані з Європи вино, сир та інші продукти харчування.

Про це повідомляється в опублікованому документі апарату представника Сполучених Штатів на торгових переговорах.

У ньому говориться, що нова американська адміністрація вважає, що «в даний час немає необхідності переглядати» введені колишнім президентом США Дональдом Трампом тарифи. Однак в документі наголошується, що апарат торгового представника «продовжить розгляд дій, вжитих в ході розслідування», яке привело до введення мит в 2019 році.

Американський ресторанний бізнес, якому наслідки пандемії завдали серйозної шкоди, просив скасувати ці тарифи. Європейська влада також неодноразово закликали Вашингтон скасувати мита на товари з ЄС.

Раніше, 21 січня, глава ради французького регіону Бургундія – Франш-Конте Марі-Гіт Дюфе відправила в подарунок президенту США Джо Байдену дві пляшки вина з проханням скасувати мита, введені його попередником Дональдом Трампом.

Раніше, 30 грудня, члени торгового представництва США оголосили про підвищення мит на деякі види продукції з Європейського союзу. Зокрема, на певні види неігристих вин, а також на коньяки і інші види бренді з Франції та Німеччини, а також на деталі, які використовуються при складанні літаків. До цього Європейський союз (ЄС) ввів нові тарифи на американські промислові і сільськогосподарські товари на $ 4 млрд у рамках справи Boeing.

Восени 2019 року США підвищили мита на деякі європейські товари. Арбітраж СОТ дозволив ввести мита на європейські товари і послуги майже на $ 7,5 млрд через скандал з субсидуванням країнами ЄС Airbus.

В кінці липня 2020 року в Євросоюзі заявили про намір ввести санкції щодо США, якщо американська сторона відмовиться від врегулювання спору щодо мит на експорт з країн ЄС.

Поділитись