У США виплатять компенсацію за позовами затриманих громадян у день інавгурації Трампа

У США виплатять компенсацію за позовами затриманих громадян у день інавгурації Трампа

Влада Вашингтона в рамках врегулювання двох позовів погодилися виплатити понад $ 1,6 млн за затримання близько 200 учасників протесту під час інавгурації колишнього президента США Дональда Трампа в січні 2017 року.

Про це повідомляє газета The Washington Post.

Позивачі, інтереси яких представляла і правозахисна організація “Американський союз захисту громадянських свобод” (ACLU), наполягали, що співробітники поліції порушили конституційні права журналістів, спостерігачів та учасників протесту, заарештувавши їх після того, як якісь вандали влаштували безчинства в центрі Вашингтона.

Адміністрація столичного округу, згідно з документами суду, взяла на себе зобов’язання виплатити понад $ 600 тис. шести позивачам, чиї інтереси представляє ACLU, а також $ 1 млн за позовом інших 200 затриманих. Ця група стверджувала, що правоохоронці протягом 16 годин залишили їх без їжі, води та доступу в туалет.

Мер Вашингтона Мюріел Боузер і поліція відмовилися коментувати можливий вплив судових рішень на майбутні демонстрації. “Ми вирішили питання”, – сказала мер.

Поділитись