Влада Білорусі зіпсувала паспорта російських журналістів

Влада Білорусі зіпсувала паспорта російських журналістів

Паспорти російських журналістів, яких вислали з Білорусі під час висвітлення протестних акцій в країні, виявилися недійсними на території Росії.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву МВС РФ.

Як відзначили в міністерстві, в паспорта росіян були поставлені штампи про заборону на в’їзд до республіки протягом п’яти років. Ці позначки не передбачені російськими правовими нормами, що призвело до анулювання документів.

Так, згідно з постановою уряду РФ «Про затвердження положення про паспорт громадянина Російської Федерації, зразка бланка та опису паспорта громадянина Російської Федерації», в паспорт заборонено вносити записи або позначки, які цією постановою не передбачені.

У МВС також пояснили, що журналісти не будуть притягнуті до відповідальності за псування документів, так як в те, що трапилося немає їхньої провини.

9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Після закриття виборчих дільниць в республіці почалися масові акції протесту проти фальсифікацій результатів. В ході протестів силовики застосовували проти демонстрантів сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі.

Пізніше в країні почалися страйки на найбільших промислових підприємствах, співробітники вимагають проведення нових виборів і припинення жорсткого поводження з протестуючими на демонстраціях. Всі штаби опозиційних кандидатів заявили про невизнання офіційних результатів.

Всього білоруські силовики з початку акцій затримали близько 70 російських і зарубіжних співробітників ЗМІ.

Поділитись