Влада Білорусі оцінила збиток від заворушень у Мінську

Влада Білорусі оцінила збиток від заворушень у Мінську

За попередніми даними, збиток від заворушень в Мінську перевищує 200 тисяч доларів, повідомив начальник управління міського господарства та енергетики столичного міськвиконкому Володимир Лебідь в інтерв’ю телеканалу “Білорусь 1”.


Пошкоджено зупинки, тротуарне покриття, світлофори, дорожні знаки, більше сотні сміттєвих контейнерів, клумби та зелені насадження. Комунальні служби намагаються навести порядок.

У неділю в республіці пройшли вибори президента. За даними ЦВК, перемогу здобув очолює країну вже більше 26 років Олександр Лукашенко. Опозиція підсумки не визнала.

Увечері того ж дня незадоволені організацією і результатами голосування громадяни вийшли на вулиці, масові несанкціоновані акції протесту тривають третій день.

Найскладніша обстановка в столиці: демонстранти споруджують барикади і відмовляються розходитися, для розгону силовики застосовують водомети, сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі. Одна людина загинула, багато з них перебувають у лікарнях. Затримано близько шести тисяч чоловік.

Поділитись