Вірменія звинуватила Азербайджан у стрілянині біля населених пунктів

Вірменія звинуватила Азербайджан у стрілянині біля населених пунктів

Єреван звинуватив збройні сили Азербайджану в стрілянині біля населених пунктів.

Про це в понеділок, 15 лютого, повідомляє «Sputnik Вірменія». Азербайджанська армія веде вогонь з малокаліберного і великокаліберної зброї в безпосередній близькості від сіл Сюнікській області, заявив уповноважений з прав людини Арман Татоян.

Він опублікував відео, зняте вірменськими прикордонниками два дні тому біля сіл Агарак і Егвард Капанської громади. «Від місця, де були зняті кадри, до села Агарак по прямій – приблизно один кілометр», – уточнив Татоян.

Омбудсмен розповів, що регулярно отримує сигнали від місцевих жителів у зв’язку з постійними обстрілами з боку азербайджанської армії. Ситуація загрожує правам і спокою мирного населення.

«Це ще раз доводить, що в безпосередній близькості від населених пунктів Сюнікської області, на дорогах, що з’єднують ці поселення, не повинно бути збройних сил Азербайджану», – заявив Татоян.

Сюнік межує з територіями, які контролювалися невизнаної Нагірно-Карабахської республікою (НКР), але повернулися під владу Азербайджану за підсумками останньої війни.

У грудні 2020 року азербайджанські військові зажадали передати їм 12 будинків в селі Шурнух Сюнікської області. Місцеві жителі перекривали дорогу на знак протесту, але будинки були віддані.

Повідомлялося також, що Азербайджану передадуть десятки гектарів землі села Караундж і ГЕС.

Поділитись