Вірменія звернулася до НАТО з вимогою пояснити застосування зброї альянсу в Карабасі

Вірменія звернулася до НАТО з вимогою пояснити застосування зброї альянсу в Карабасі

Вірменія на рівні міноборони і міністерства закордонних справ запросила НАТО про те, давало керівництво альянсу згоду на використання своїх озброєнь в Нагірному Карабасі, заявив президент республіки Армен Саркісян.

“Треба отримати роз’яснення, дало керівництво альянсу Туреччини зелене світло на те, щоб займатися тим, чим вона зараз займається. Мова не тільки про F-16 (Єреван заявляє, що цей винищувач збив вірменський Су-25). Основний турецька дрон – “Байрактар” – кожен день інтенсивно використовується не тільки на фронті, але і проти мирних жителів. Це натівський продукт – його окремі елементи були створені в різних країнах НАТО, починаючи від Австрії і закінчуючи Канадою”, – заявив Саркісян.

“Ці питання, природно, задають МЗС і Міноборони. У Вірменії, як і у багатьох інших країн, є партнерські відносини з НАТО. На цьому рівні задаються питання”, – зазначив президент.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт.

Поділитись