Вірменія заявила про відсутність умов для обміну полоненими з Азербайджаном

Вірменія заявила про відсутність умов для обміну полоненими з Азербайджаном

Перемир’я дотримується не до кінця, тому немає умов для обміну полоненими й тілами загиблих з Азербайджаном, повідомив представник міноборони Вірменії Арцруні Ованесян.


Він повідомив, що «на деяких ділянках зберігалося відносний спокій, інтенсивного вогню з озброєння великого калібру не велося». При цьому «повноцінного дотримання режиму перемир’я для обміну полоненими й тілами загиблих не було», передають ЗМІ.

Генпрокурор Азербайджану Кямран Алієв звинувачував Вірменію в тому, що в п’ятницю після настання гуманітарного перемир’я «був поранений азербайджанський військовий лікар», коли співробітники військової прокуратури Азербайджану «разом з військовослужбовцями з гуманітарних міркувань намагалися зібрати тіла загиблих вірменських солдатів в Тертерському районі».

Крім того, МЗС Вірменії засудив «провокаційну політику Туреччини в регіоні». На думку МЗС, «військова агресія Азербайджану була підготовлена ​​і триває» при безпосередній участі Туреччини, яка «не відмовляється від своєї позиції, спрямованої на подальшу дестабілізацію ситуації». Вірменія заявила, що Туреччина не тільки направляє в регіон «терористів із Близького Сходу, озброєння і фахівців», а й «взяла на себе також інформаційне та політичне спонсорство кампанії, розв’язаної Азербайджаном, з метою провалу угод про гуманітарне припинення вогню». Вірменія розкритикувала «експансіоністські устремління» Туреччини.

Поділитись