Вірменія заявила про наступ військових Азербайджану в напрямку Карабаху

Вірменія заявила про наступ військових Азербайджану в напрямку Карабаху

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що бойові літаки ВПС Азербайджану почали атаку в напрямку Нагорного Карабаху.

Він написав про це на своїй сторінці в Facebook. За його словами, збройні сили Азербайджану ініціювали напад на невизнану республіку.

«Противник почав напад на Арцах. Армія оборони успішно протистоїть нападу. Ситуація знаходиться в стані оперативного розвитку», – написав Пашинян.

Раніше Міноборони Азербайджану повідомило, що ВС Вірменії обстріляли населені пункти на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі, є загиблі серед цивільних.

У 1991 році Нагірний Карабах проголосив незалежність від Азербайджану. Баку спробував повернути регіон силою, спалахнула війна. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана Нагірно-Карабахська Республіка за посередництва Росії підписали протокол про перемир’я. Періодично військові дії поновлюються. У липні цього року сталися зіткнення на вірмено-азербайджанському кордоні, приблизно в 300 кілометрах від Карабаху. Число загиблих з обох сторін склало 18 осіб.

Поділитись