Вірменія і Азербайджан прийняли пропозицію Путіна про переговори щодо Карабаху

Вірменія і Азербайджан прийняли пропозицію Путіна про переговори щодо Карабаху

Азербайджан і Вірменія підтвердили участь в консультаціях в Москві, повідомила журналістам офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

“Йде активна підготовка”, – додала дипломат. Про те, що російський лідер Володимир Путін запросив міністрів закордонних справ Вірменії та Азербайджану на переговори, стало відомо напередодні.

Зіткнення в Нагірному Карабасі загострилися вранці 27 вересня. Баку і Єреван обмінюються взаємними звинуваченнями. У Вірменії ввели військовий стан і загальну мобілізацію. Чоловікам у віці від 18 до 55 років заборонили виїжджати з країни. В Азербайджані оголосили комендантську годину і провели часткову мобілізацію.

Ситуація ускладнюється тим, що Баку активно підтримує Туреччина (член НАТО). У свою чергу, Вірменія входить в ОДКБ. (Військово-політична міжнародна організація, до якої входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан). 

Глави Росії, США і Франції – співголів Мінської групи ОБСЄ щодо Карабаху – закликали протиборчі сторони припинити зіткнення і почати переговори без попередніх умов. Лідери засудили ескалацію, а також висловили співчуття родичам загиблих.

Поділитись