Виникає страх за глобальну безпеку, коли тривають битви талібів

Виникає страх за глобальну безпеку, коли тривають битви талібів

Афганістан: Генерал каже, що виграш талібів загрожує глобальній безпеці.

Афганський генерал попередив про “руйнівні” наслідки для глобальної безпеки, якщо таліби переможуть у їхній боротьбі з урядовими силами.

Генерал Самі Садат очолює битву проти талібів у південній провінції Гельменд, де в її столиці Лашкар -Гах почалися інтенсивні бої.

Таліби захопили райони в центрі міста.

Але генерал Садат сказав, що він упевнений, що група не захопить місто.

Однак він сказав, що “Талібану” підсилюють бійці з інших ісламістських угруповань, і попередив, що їхні досягнення становлять загрозу за межами Афганістану.

“Це збільшить надію на мобілізацію невеликих екстремістських груп у містах Європи та Америки та матиме руйнівний вплив на глобальну безпеку”, – сказав він.

“Це не війна в Афганістані, це війна між свободою і тоталітаризмом”.

Штурм талібів у провінції Гільменд є частиною великого наступу по всьому Афганістану.

За останні місяці бойовики досягли швидких успіхів, оскільки американські війська відступили після 20 -річних військових операцій з країни.

Якби Лашкар -Гах впав, це була б перша столиця провінції, виграна талібами з 2016 року. Це одна з трьох столиць провінцій, що зазнали нападу.

Спроби бойовиків захопити Кандагар , друге за величиною місто Афганістану, продовжилися після ракетних ударів по його аеропорту в неділю.

Хоча майже всі військові сили пішли, США продовжили свій повітряний наступ на підтримку урядових військ. У понеділок пізно в понеділок тривали страйки.

Адміністрація президента Байдена оголосила в понеділок, що через зростання насильства вона прийме ще тисячі афганських біженців, які працювали з американськими силами.

США та Великобританія звинуватили талібів у скоєнні можливих військових злочинів шляхом “розправи над мирним населенням” у місті, захопленому поблизу кордону з Пакистаном.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення про “глибоко тривожні” жорстокості талібів.

Жахливі відеоролики, які з’явилися зі Спіна Болдака, очевидно, показували вбивства помсти. Таліби відкинули звинувачення.

Поділитись