Вікторія Нуланд має намір відвідати Україну

Вікторія Нуланд має намір відвідати Україну

Заступник держсекретаря Сполучених Штатів з політичних справ Вікторія Нуланд буде знаходитися в Києві під час візиту на Україну глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкена, випливає з графіка поїздок керівництва американського зовнішньополітичного відомства.


Згідно з графіком Держдепартаменту США, Нуланд збирається відвідати Лондон і Київ в період з 4 по 6 травня.

Минулої п’ятниці Сенат США затвердив Вікторію Нуланд на пост заступника держсекретаря США з політичних питань. У той же день держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що на другому тижні травня Надіслати на Україну на тлі зростаючої напруженості з Росією. Як уточнив в.о. помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер, який також супроводжує Блінкена до Великобританії і на Україну, в ході візиту держсекретаря США до Києва планується обговорити поставки американської зброї Україні.

Нуланд працювала помічником держсекретаря з питань Європи і Євразії, була офіційним представником Держдепу, постпредом при НАТО. У 2019 вона виступила на слуханнях в комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США і запропонувала «болючі санкції» проти Росії. У 2019 Нуланд відмовили в російській візі через включення в чорний список за антиросійські санкції.

Поділитись