Віктора Чумака призначили тимчасово виконуючим обов’язки генпрокурора України

Віктора Чумака призначили тимчасово виконуючим обов’язки генпрокурора України

Тимчасово виконуючим обов’язки генпрокурора України призначили заступника глави відомства, головного військового прокурора Віктора Чумака, повідомило в п’ятницю видання “Дзеркало тижня” з посиланням на джерело в офісі генпрокурора.


Парламент України на позачерговому засіданні в четвер висловив вотум недовіри генпрокурору Руслану Рябошапка, що тягне за собою його відставку.

“Перший заступник генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку, а тимчасово виконуючим обов’язки генпрокурора Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака”, – йдеться в повідомленні.

Чумак раніше двічі обирався до Верховної Ради. З 2012 року працював на посаді голови комітету Ради з питань протидії корупції, а з 2014 року – на посаді заступника голови комітету з питань запобігання та протидії корупції. У вересні 2019 року Рябошапка призначив колишнього депутата Чумака своїм заступником і головним військовим прокурором.
Відповідно до закону, генпрокурор призначається на посаду і звільняється з посади президентом України за згодою Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генпрокурору України, що має наслідком його відставку. Щоб ініціювати питання про висловлення недовіри генпрокурору, депутатам необхідно зібрати не менше 150 підписів.

Фото Уніан.

Поділитись