Військово-морські сили США отримали винищувачі Super Hornet третього покоління

Військово-морські сили США отримали винищувачі Super Hornet третього покоління

Військово-морські сили (ВМС) США отримали перші глибоко модернізовані винищувачі корабельного базування F / A-18E / F Super Hornet Block III.

Про це йдеться в повідомленні американської авіакосмічній корпорації Boeing, що виробляє ці літаки.

“Компанія Boeing поставила ВМС США перші два винищувачі F/A-18E / F Super Hornet модифікації Block III, зокрема один одномісний F/A-18E і один двомісний F/A-18F. Ці машини будуть застосовуватися для випробувань”, – повідомили в корпорації.

“Літаки будуть використовуватися для перевірки на технічну сумісність з авіаносцями і відпрацювання взаємодії всіх бортових систем винищувача”, – процитували в прес-службі Boeing слова віце-президента компанії Стіва Уейда, який відповідає за реалізацію програми F/A-18.

В ході випробувань ВМС навчать льотчиків взаємодіяти з новим багатофункціональним дисплеєм, виконаним за технологією touchscreen і протестують нову сетецентричну систему зв’язку, відзначили в Boeing.

Модифікація Block III відрізняється від стандартного винищувача F / A-18E / F Super Hornet збільшеною дальністю польоту, зниженою радіолокаційної помітністю і поліпшеною системою зв’язку. Термін служби модернізованого бойового літака підвищений з 6 до 10 тис. Льотних годин. У 2019 Boeing і ВМС США підписали контракт на поставку 78 таких машин.

Літак F / A-18E / F Super Hornet становить основу парку бойової авіації ВМС США. За даними довідника Military Balance 2020, виданого Міжнародним інститутом стратегічних досліджень, на озброєнні американських ВМС складається 310 одномісних F / A-18E і 274 двомісних F / A-18F.

Поділитись