Військово-морські сили Франції атакували російські ЗРК С-400 в Криму

Військово-морські сили Франції атакували російські ЗРК С-400 в Криму

Засоби радіоелектронної протидії (РЕП) Росії могли за дві секунди загасити корабель Військово-морських сил (ВМС) Франції, який атакував зенітні ракетні комплекси (ЗРК) С-400 в Криму.

Про це військовий експерт Василь Дандикін заявив «Федеральному агентству новин». Вчора Avia.pro повідомило, що 6 вересня неозброєний розвідувальний корабель французьких ВМС Dupuy de Lome за допомогою потужної радіопередавачів атакував позиційні райони С-400 в Криму, а саме здійснив постановку перешкод на певних частотах, почав взаємодію з радарами і очікує, коли бомбардувальники США змусять російських військових активувати С-400, щоб роздобути секретні дані про роботу радарів.

Також видання повідомило, що подібна атака можлива лише в разі перехоплення радіочастот, випромінюваних радіолокаційним комплексом (РЛК) С-400, а отримати їх Захід міг в результаті польотів своїх літаків в місцях розгортання ЗРК.

«Вони знахабніли!» – заявив в той же день Дандикін, капітан 1-го рангу запасу.

При цьому він висловив думку, що російська сторона нічим не ризикувала, бо С-400 може змінювати позиції. До того ж засоби РЛК Росії самі сканували французький корабель і при необхідності могли загасити його за дві секунди.

Поділитись